Welsprekendheidstornooi 2019

Het is druk in de zaal bij Bank Delen. De kandidaten voor het 65e welsprekendheidstornooi lopen snel maar beheerst heen en weer. “Test,… test,… ” klinkt het door de ruimte en de stembanden worden nog vlug even losgemaakt. Intussen vult de inkomhal zich met familie, vrienden en geïnteresseerden. Met een welkomstdrankje en hapjes worden de genodigden ontvangen in het prestigieuze gebouw met historische achtergrond.

p
Namens Bank Delen heet Dhr. R. Havaux de genodigden hartelijk welkom. Dhr. Philippe Lambrecht, voorzitter van de Raad van Bestuur en Maxime Gillet, voorzitter van het Studentenbureau, nemen de  honneurs waar voor Olivaint. Zij onderstrepen de eigenheden en het karakter van het Olivaint Genootschap. Gedurende het 65-jarig bestaan werd een netwerk van vriendschappen en uitmuntendheid uitgebouwd over de taalgrens heen.

Het welsprekendheidstornooi had dit jaar een uitzonderlijke aantrekkingskracht op de studenten. Niet minder dan 28 kandidaten streden voor een plaats. Het aantal plaatsen is echter beperkt, gezien het tornooi op één avond dient plaats te vinden. Twaalf kandidaten zijn geselecteerd. Vooraf wordt al gewag gemaakt van de uitzonderlijke kwaliteiten en het hoge niveau van de sprekers. De verwachtingen worden zonder twijfel ingelost. De avond verloopt in een wervelende opeenvolging van begeesterde, gedreven en welbespraakte redenaars…