Stephanie d’Hose – 24.04.2021

“QUO VADIS, SENATUS POPULUSQUE BELGAE? WELKE TOEKOMST HEEFT DE SENAAT?”

®Belga

Gebeten door ‘de politiek’ vanaf jonge leeftijd, besliste Stephanie d’Hose om Politieke en Sociale Wetenschappen te studeren in Gent. Tijdens haar studententijd vond ze de perfecte balans tussen studeren, uitgaan en haar passie en bevestigde ze al haar politiek engagement bij Jong VLD Roeselare waarvan ze ondertussen voorzitter werd.

Na haar studies sloot Mevrouw d’Hose zichzelf aan bij Jong VLD Gent en kreeg ze de kans om een medewerker te worden van toenmalig viceminister-president Fientje Moerman voordat ze benoemd werd als haar politiek secretaris. Later werd ze ook de voorzitter van Jong VLD Gent, trouwe rechterhand en kabinetschef van Sas van Rouveroij en als kers op de taart Open Vld fractieleider in het Vlaams Parlement.

In het jaar 2012 begon haar politieke carrière volop toen Mevrouw d’Hose de stap zette naar de actieve politiek in de Gentse gemeenteraad. Na de Vlaamse en federale verkiezingen van 2014, waarbij ze 9.325 voorkeursstemmen won, mocht Open VLD de minister van Cultuur aanstellen en werd ze dus adjunct-kabinetschef van minister van Cultuur, Media, Jeugd en Brussel Sven Gatz.

Op 13 oktober 2020 werd ze verkozen tot voorzitster van de Senaat, ze is er de jongste voorzitter ooit. Vandaag vertrouwt ze op haar frisse blik op de toekomst en haar dynamische ingesteldheid om een nieuwe wind door de Senaat te laten waaien.