Paul Dujardin – 13.03.2021

Met diploma’s in kunstgeschiedenis, archeologie en management is Paul Dujardin een vooraanstaand figuur in de culturele sector in België en Europa. Hij is betrokken bij veel verschillende culturele projecten en bekleedt verscheidene mandaten, nationale (bvb. Guberna, CINEMATEK, Brussels Philharmonic Orchestra) en internationale (bvb. Europees Huis voor Cultuur, Internationale Muziekraad – UNESCO), als beheerder of zelfs als medeoprichter (bvb. Kunstberg (v.z.w.), Erasmusstichting).

De heer Dujardin is in België vooral bekend als CEO en artistiek directeur van het Paleis voor Schone Kunsten (BOZAR), een multidisciplinair project die sinds 2002 een brede waaier van artistieke evenementen samenbrengt. Al bijna twee decennia lang draagt hij bij aan de verbreding van het vakgebied van BOZAR door het bevorderen van een sectoroverschrijdende benadering waarbij kunst, wetenschap, technologie en architectuur in het perspectief van een verenigd Europa worden vermengd.

In 1988, toen hij assistent was van de secretaris-generaal van Jeunesses Musicales Internationales (1987 – 1993), richtte hij Ars Musica op voordat hij vanaf 1992 drie jaar lang