Opleidingsweekend Olivaint – 5&6.10.2019

Het weloverwogen programma en de actieve participatie van de leden hebben van het opleidingsweekend een succes gemaakt. Olivaint dankt de gastsprekers bijzonder hartelijk voor hun bereidwillige medewerking! Interessante onderwerpen, op boeiende wijze gebracht, lokten interacties uit doorheen de twee dagen. De enthousiaste groepsdynamiek bracht nieuwelingen en tweedejaars van bij het begin tot elkaar, wat de reeds positieve start van het nieuwe werkingsjaar een bijkomende boost geeft.

p

Lowie Vueghs, student-lid:

“Om 08u35 kwam ik aan te Zevenkerken, benieuwd naar wat het weekend zou brengen.

De eerste dag begon direct met een vaste toon die heel het weekend zou aanhouden, interessant en uitdagend is de beste omschrijving die ik kon vinden. De ochtend en voormiddag werden ingevuld met een workshop, voorzien door dhr. Stephan Broeckx. Vervolgens presenteerden wij onze oplossingen aan de volledige groep. De hoofdlijnen zaten bij alle groepen juist, maar Stephan Broeckx wist ons toch nog zeer veel praktische inzichten en technieken bij te brengen! In de namiddag keerden we terug naar onze specialiteit, spreekoefeningen over diverse thema’s. We hebben uiteindelijk de dag afgesloten met een avond vol lekker eten en alweer interessante conversaties.

De tweede dag begon om 9u met een lezing van Prof. dr. Bruno Colmant, hij gaf ons zijn inzichten mee omtrent de Libra, Bitcoin en andere evoluties in de bancaire sector. Erna kwam Mevr. Lieve Apers ons het beleid van het Vlaams Agentschap Zorg & Welzijn verduidelijken. Deze diverse voormiddag valt samen te vatten in de term: ‘Food for thought’.

‘s Namiddags hadden wij de eer dhr. François Géhot, de coach voor de welsprekendheid-wedstrijd volgend semester, bij ons te hebben. Hij gebruikte zijn kritisch oog en scherpe geest om enkele spreekoefeningen te analyseren en becommentariëren, waar zelfs de non-participatieve actoren uit bijgeleerd hebben.

Als afsluiter voor dit weekend vol intellectueel vertier, volgde de stemming voor de bestemming van de studiereis. Wat het uiteindelijke resultaat ook is, ik kijk er al naar uit.”

 

p