Olivaint Opleidingsweekend 2018

Traditiegetrouw heeft bij de aanvang van het academiejaar het opleidingsweekend van Olivaint plaats gevonden. Op het programma stonden 8 prominente gastsprekers. Met hun actuele onderwerpen nodigden zij de aanwezigen uit tot reflectie. Op boeiende wijze brachten ze hun kennis en ervaring over. De studenten reageerden met pertinente vragen waaruit hun aandacht en nieuwsgierigheid bleken.

Het weekend vond plaats in de St Andries abdij te Zevenkerken. De imposante gebouwen, mooie tuinen en prachtige natuur errond vormden een ideaal kader om sessies van intense aandacht af te wisselen met enkele ogenblikken van ontspanning. Twee dagen samen doorbrengen gaf iedereen de gelegenheid elkaar beter te leren kennen.

De verrijkende ontmoetingen, het samenzijn en vormen van een hechte groep, de spirit en levendige belangstelling van de leden en een perfecte organisatie hebben van dit weekend een waar succes gemaakt!

Met de medewerking van

Mme Jennifer WALDRON   ‘La parole en public, un défi d’initiés

Dhr Rik VAN CAUWELAERT   ‘Migratie, vrijheid van meningsuiting en Europa’

Dhr Thomas LEYSEN   ‘Belgische en internationale netwerken: hoe belangrijk zijn zij?’

Prof. Rik TORFS   ‘De verhouding tussen religie en overheid’

Prof. Pierre DEFRAIGNE   ‘L’euro devrait être la poutre maîtresse de la charpente européenne.’

Mw Valérie DERIDDER   ‘Trump op ramkoers met Europa’

M. Eric PARADIS   ‘2021-2027: Un budget moderne pour une union européenne à 27 qui protège, qui donne les moyens d’agir et qui défend’

M. Nicolas BRAHY   ‘L’hydrogène pour réussir la transition énergétique’

Het Olivaint Genootschap dankt de gastsprekers allerhartelijkst. Hun bereidwillige medewerking is van essentieel belang en wordt door de ganse vereniging ten zeerste gewaardeerd.