Olivaint neemt deel aan het ’Championnat international de débat francophone’ in Libanon

Voor het Olivaint Genootschap van België een primeur: 5 leden hebben deelgenomen aan het ’Championnat international de débat francophone’, dat in Libanon voor de derde keer georganiseerd werd door de Université Saint-Joseph van Beyrouth. Frankrijk, Zwitserland, Kameroen, Benin, Mali, Ivoorkust, Burkina Faso, Togo, Tunesiê, Vietnam, en natuurlijk Liban zelf hadden allen een afvaardiging gestuurd.

De Olivaint studenten hebben daar ook de internationale dag van de ’Francophonie’ meegemaakt. Ze hebben ervaren dat de Francophonie niet alleen een band op basis van taal, maar ook op basis van gedeelde cultuur inhoudt.

Dank aan de Université Saint-Joseph van Beyrouth! Dank voor de ontmoetingen, voor de reis, voor de gastvrjiheid en de open geest! Het was een boeiende oefening van politiek en parlementair debat: ministers tegenover afgevaardigden, regering tegenover oppositie.

Proficiat aan Lina Achour, Laure De Man, Robin Herrero, Henri De Plaen en François-Guillaume Eggermont voor hun prestaties!

Vanaf links: Robin Herrero, Lina Achour, François-Guillaume Eggermont, Laure De Man, Henri de Plaen