Delegatie Iraanse S.I.R. op bezoek bij Olivaint

Het Olivaint Genootschap van België koos afgelopen zomer Iran als bestemming voor zijn jaarlijkse studiereis. De studenten wilden niet alleen de Iraanse cultuur ontdekken, maar waren er vooral op uit de interne werking van dit complexe en diplomatiek geïsoleerde land beter te leren kennen. Zij werden in Teheran onder meer ontvangen door de School of International Relations. In deze school, die onder het ministerie van buitenlandse zaken ressorteert, volgen de toekomstige diplomaten van Iran hun masteropleiding.

 

Van 8 tot 18 november brachten Prof. M. R. Dehshiry en 10 Iraanse studenten van de School of International Relations een tegenbezoek aan het Olivaint Genootschap. Gedurende tien dagen namen zij in de Benelux deel aan conferenties en bezochten ze belangrijke Belgische, Europese en internationale instellingen.

 

 

Programma door Olivaint uitgewerkt voor de Iraanse studenten:

8-11: Welkomstwoord van het Ministerie van Buitenlandse Zaken; Permanente Vertegenwoordiging bij de EU; Huis van de Europese Geschiedenis; Europese Investeringsbank.

9-11: Europees Parlement

10-11: Ontmoeting met dhr. Sigfried Bracke; Ontmoeting met de leden van het Egmontinstituut

11-11: Herdenking Wapenstilstand aan de Congreskolom

12-11: Vrije dag

13-11: Den Haag, Internationaal Strafhof

14-11: Europese Commissie; ontmoeting met de secretaris-generaal van de Benelux

15-11: Ontvangst door de Universiteit Antwerpen; Bezoek aan het nieuwe Havenhuis

16-11: Ontmoeting met Z.Exc. de Belgische ambassadeur bij de NATO; Ontmoeting met Mgr. Delville; Bezoek aan het Justitiepaleis in Brussel; Receptie met Z.Exc. de ambassadeur van Iran.

17-11: Bezoek van Luxemburg-stad; hart van de Europese Justitie, Europese vakbonden

18-11: Themavergadering OGB in de Universitaire Stichting (spreekoefeningen en conferentie)